Go Green!

Eén van mijn persoonlijke doelen is de wereld een beetje groener maken. Dus scheid ik al jaren mijn afval en maak vaak van afvalmateriaal iets moois. Extra trots ben ik daarom op mijn dochter Famke die Global Project and Change Management. Het stokje is in ieder geval doorgegeven aan de volgende generatie Hieronder laat ik graag wat leuke voorbeelden zien van ‘groen doen’!

1-2-3 Paint

Allereerst aandacht voor het verfmerk Creall die met een fantastisch concept is gekomen: 1-2-3 Paint. Het is een hoogwaardige plakkaatverf voor 98% bestaande uit natuurlijke grondstoffen. Het wordt geleverd in poedervorm met herbruikbare flessen, zodat je makkelijk je eigen verf aanmaakt en wanneer het op is hervult! Zó slim bedacht, want waarom zou je eigenlijk water transporteren…. Fantastische Nederlandse vinding zeg ik!

Makedo

Circulair bouwen, dat doe je met MAKEDO! Dit Amerikaanse bedrijf heeft een fantastisch concept ontwikkeld om te bouwen met afval karton en ik verkoop hun kits dan ook graag in de winkel. Een toolkit bestaat uit een kartonzaag (veilig voor kinderen), schroevendraaier en 28 schroeven in twee maten. Die kun je keer op keer gebruiken om groot of klein te bouwen.

Ik heb ook een kleinere set om grachtenpandjes mee te bouwen. Love it…

Je kunt ook knutselen met wc rolletjes…..!

Zo fluisterde een klein jongetje een keer in de winkel in mijn oor. Dat had ik eigenlijk nog nooit gedaan, knutselen met de ‘normale’ kosteloze materialen. Tot ik een workshop volgde bij Babette Hofstede (https://babetteswereld.com) en bloemen leerde maken van eierdozen. Verkocht ben ik, echt waar! 3 uur helemaal van de wereld geweest, knippen met een nagelschaartje (super handig, nooit geweten), tong uit de mond…

Pakje Plezier

Alleen van die naam word je toch al heel blij?! Annelies van der Zouwen runt een prachtig bedrijf: eco èn sociaal. Zij ontwerpt knutselpakketten van restmaterialen en vondsten uit de Kringloopwinkel die met veel plezier worden ingepakt door mensen met een verstandelijke beperking. Met een naam als ‘Pakje Droomhuis’ en een slogan als ‘Bouw je eigen boomhut op een onbewoond eiland’ wil je toch gelijk aan de slag?! Koud Kunstje is trots verkooppunt.

Hoe minder micro plastic hoe beter natuurlijk. Daarom kun je bij Koud Kunstje Biodegradable glitter kopen!

Oil2Wax

Je wist al dat je afgewerkte olie niet door de gootsteen mag spoelen (toch?), maar vast niet dat je er een geurkaars van kunt maken!

Met een pakje OIL2WAX is het heel eenvoudig: 50 ml afgewerkte olie, 1 zakje wonderpoeder erbij, 1 à 2 minuten in de magnetron, klaar! Heb je zomaar een CO2 neutraal product gemaakt en je redt per kaars (!) 110 liter water. Dat wist ik dan weer niet.

Concrete Effect

Kijk, dit is nu eens ‘upcycling’: van speelgoed autootje naar mini planter…! Of melkfles naar trendy vaas. Je maakt zoiets in een handomdraai met Concrete Effect. Een set bestaat uit een pot dikke pasta die je op ieder oppervlak kunt aanbrengen met een kwast of spatel. Dat moet drogen en daarna kun je het er betonachtiger uit laten zien door eerst in te wrijven met donkere vloeistof en daarna met een lichte. Pakket is compleet met sponsjes en duidelijke gebruiksaanwijzing.

Je ziet: veel plezier met groen doen!

Eén antwoord op “Go Green!”

Reacties zijn gesloten.