Einde schooljaar afscheidscadeautjes

Het gaat heel snel nu, richting het einde van het schooljaar. Zelf heb ik al helemaal haast, want als iedereen nog een week naar school gaat zit ik in het vliegtuig (9 juli, als Schiphol meewerkt tenminste….).

We maken de komende tijd de liefste afscheidscadeautjes voor de leerkracht.

Voor alle workshops geldt: van tevoren opgeven via het contactformulier of door te bellen/appen met 06-36131634. Ik wil dan graag weten:

  • naam van het kind
  • leeftijd
  • telefoonnummer van de ouder die komt brengen
  • en natuurlijk voor welke workshop je komt 😉

De meeste activiteiten duren een uur, de ouder mag erbij blijven maar kan ook prima ondertussen een boodschap halen (of beter: op een terrasje zitten). We werken in kleine groepjes, 4 kinderen per keer op locatie in de winkel aan de Rozengracht 49e.

Vaasje met kraaltjes

Geen probleem voor kleine vingertjes. We gaan kralen rijgen op gekleurd ijzerdraad. Met een beetje buigen en draaien maken we van een eenvoudig glazen vaasje een prachtig kunstwerk.

Vrijdag 24 juni 16.00 uur
Zaterdag 25 juni 11.00 uur
Vanaf 4 jaar
€ 7,50

Raambloempje

De inspiratie voor deze workshop komt van Mila en Hazel, de allereerste kinderen die meededen aan een workshop in de winkel. Ik had (best ingewikkelde) strijkkralen bloemen bedacht, die zij op hun eigen manier maakten. Veel mooier, vond ik! En met aanpassing van de kleuren is er deze kan-niet-mislukken klaproos uit gekomen.

We maken er ook een vaasje bij wat je met een zuignapje aan het raam kunt bevestigen.

Lief briefje erbij en jouw juf of meester is helemaal blij.

Vrijdag 1 juli 15.30 uur
Zaterdag 2 juli 11.00 uur
Vanaf 5 jaar
€ 7,50

Bellenblaaspotje

Die ken ik al, zul je misschien denken. Klopt! Maar ik heb zóveel klachten gehad van kinderen dat ik deze workshop precies in de meivakantie deed toen zij er niet waren, dat hij nog een keer voorbij komt!

Voor de workshop zet ik bakjes klaar met een keramiekverf/zeepsop mengsel. Je blaast er met een rietje bellen van, waar je vervolgens het potje in doopt. Gebruik zoveel kleuren als je wilt. We vullen het potje met potgrond en je krijgt een stekje van mijn wonderplant met groen/zilveren blaadjes.

Vrijdag 1 juli vanaf 16.45 uur doorlopend tot 17.45 uur
Zaterdag 2 juli vanaf 12.30 uur doorlopend tot 16.30 uur
Vanaf 4 jaar
€ 7,50

Deze workshop duurt minder lang dan de andere. Vandaar dat er ‘vanaf’ tijden staan aangegeven. Het maakt mij niet zoveel uit hoe laat je wilt komen, wel even een potje reserveren van tevoren om teleurstelling te voorkomen!

Waterfles met houder

Bij deze workshop maken we een stempel, bestempelen daarmee een etiket voor de waterfles en versieren de bottle holder waarmee je de fles makkelijk aan je tas hangt om mee te nemen op vakantie. Over praktische cadeaus gesproken!

Vrijdag 8 juli 15.30 uur
Vrijdag 8 juli 16.45 uur
Vanaf 6 jaar
€ 7,50